سیستم اعلام حریق

سیستم اعلام حریق برای تشخیص آتش سوزی در اوایل توسعه آن ها طراحی شده اند، یعنی زمانی که هنوز هم امکان تخلیه ایمن برای ساکنان وجود دارد. تشخیص زودهنگام آتش سوزی نقش مهمی در حفاظت از ایمنی کارکنان اتش نشانی نیز دارد و میزان خسارت وارده به اموال تا حد زیادی کاهش می یابد. اکثر سیستم های هشدار دهنده، اطلاعاتی را در اختیار پرسنل اورژانسی در محل آتش نشانی قرار می دهند تا سرعت کنترل را افزایش دهند.

سیستم اعلام حریقدژ صنعت با 20 سال سابقه در حوزه سیستم های اعلام و اطفای حریق آماده ارائه خدمات تخصصی در حوزه سیستم های اعلام حریق به شما مشتریان گرامی می باشد با ما در ارتباط باشید.

برای اثربخش بودن کار، آشکارساز ها باید با آلارم همراه باشند. سیستم های زنگ، دست کم باید به ساکنین ساختمان هشدار بدهند و سیگنالی نیز به ایستگاه نظارت پرسنل ارسال کنند. البته در بعضی موارد هشدارها به صورت مستقیم به بخش اتش نشانی منتقل می شوند، ولی در اکثر مناطق این روش خیلی متداول نیست.

سیستم اعلام حریق مزایای متعددی دارد که در بالا به آن ها اشاره شد. یکی از محدودیت های اصلی اسن است که هیچ کاری برای کنترل آتش سوزی انجام نمی دهند. سیستم های سرکوبگری مانند اسپرینکلر برای کنترل آتش وارد عمل می شوند. این سیستم ها اعلام می کنند که در حال عملیات هستند، بنابراین اگر به سیستم اعلام هشدار ساختمان متصل باشند، نقش اعلام حریق را هم بازی می کنند. اما در نظر داشته باشید که سرعت عمل آن ها اصلا قابل مقایسه با سرعت عمل سیستم های اعلام حریق نیست. به همین دلیل است با وجود نصب سیستم اطفای حریق اسپرینکلر، وجود سیستم اعلام حریق نیز ضروری می باشد.

ساده ترین سیستم هشدار، شامل تشخیص نیست. این سیستم ها فقط یک دستی دارند که صدایی در حد توزیع محلی از آن به گوش می رسد. این سطح از سیستم مسلما آن چیزی نیست که مورد استفاده سیستم اعلام حریق باشد. سیستم  معمولا متکی به فردی است که آتش را تشخیص دهد و همین موضوع باعث تاخیر در عملیات اطفاء می شود. هر چه سریع تر می خواهید از وقوع اتش مطلع شوید، به همان اندازه سیستم گران تر و با کیفیت تری را باید نصب کنید. سرعت بالای تشخیص معمولا سیستم گران قیمیتی است. کنترین سرعت آشکارسازی آتش، یک سنسور حرارتی است که کم هزینه ترین نوع سیستم اعلام حریق نیز می باشد. در مقابل سیستم تشخیص دود، سریع ترین آشکارساز آتش است که اغلب قیمت آن ها پنج تا ده برابر گران تر می باشد.

تجهیزات تشخیص حریق

دتکتور یا آشکارساز وسائل الکترونیکی هستند که در شکل ها و رنگ های متنوع ساخته می شوند و در محل های مناسبی نصب می گردند. وظیفه دتکتورها تشخیص حریق و اعلام آن به مرکز کنترل می باشد. دتکتورها معمولا با ولتاژ 24 ولت DC تغذیه می شوند. البته دتکتورهایی هم وجود دارند که از ولتاژ های 12 ولت DC هم تغذیه می کنند. جریان عبوری از این دتکتورها حدود چند ده میلی آمپر می باشد که در موقع آتش سوزی افزایش پیدا میکند. دتکتورها بر اساس اینکه کدام اثر اتش را تشخیص می دهند، در انواع گوناگونی یافت می شوند:

  • دتکتور دودی
  • دتکتور حرارتی
  • دتکتور شعله ای

تجهیزات اعلام حریق

پس از تضخیص حریق، برای آگاه سازی ساکنین ساختمان از وسائل سمعی و بصری سیستم اعلام حریق استفاده می شود. این سیستم ها شامل انواع زیر می باشند:

  • آژیر یا زنگ
  • چراغ های نشانگر
  • شستی های اعلام حریق

دژ صنعت با 20 سال سابقه در حوزه سیستم های اعلام و اطفای حریق آماده ارائه خدمات تخصصی در حوزه سیستم های اعلام حریق به شما مشتریان گرامی می باشد با ما در ارتباط باشید.

 

منبع: شرکت دژ صنعت آرمان

 

مطالب مرتبط:

بیم دتکتور

راهنمای نصب فارسی بیم دتکتور

کنترل پنل اطفاء حریق

دتکتور کابلی (خطی) حرارتی پرولاین (LHD)

دتکتور مکنده هوا